Seminar 2018

In een buurt in een grote stad in West-Nederland hebben buurtbewoners last van jongens die urineren en blowen in de portieken. De betrokkenheid van de buurtbewoners bij de buurt neemt zienderogen af.

In het midden van het land zijn verschillende partijen bezig met de aanpak van verwarde personen. Iedere partij doet zijn best, maar het probleem blijft hardnekkig. Hoe kan deze cirkel doorbroken worden?

In het Zuidwesten van het land zijn samenwerkende partijen bezig met een oplossing voor de mondiale opgave van klimaatverandering. De energietransitie staat bij alle partners hoog op de agenda, maar de belangen liggen ver uiteen.

Dit zijn voorbeelden van heftige maatschappelijke problemen. We krijgen er geen grip op. Hoe moeten we deze venijnige vraagstukken aanpakken? Waar moeten we beginnen? Kunnen we dit soort problemen wel oplossen? Wat kunnen we doen?

In samenwerking met expert Martien Kuitenbrouwer van het Public Mediation Programma van de Universiteit van Amsterdam is Lysias op zoek gegaan naar een pragmatische manier van werken die kan leiden tot een doorbraak. We zijn dat ‘systemisch werken’ gaan noemen. Systemisch werken is geen tovermiddel, maar kan wel helpen om hardnekkige patronen te leren herkennen en op een andere manier naar de situatie te kijken, waardoor een doorbraak kan ontstaan.

Seminar systemisch werken in de praktijk
In het najaar 2018 organiseert Lysias Advies een kleinschalig seminar systemisch werken voor venijnige maatschappelijke vraagstukken. Martien Kuitenbrouwer licht de werkwijze toe aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Het seminar is bedoeld voor relaties van Lysias die systemisch werken willen leren toepassen. In verschillende praktijkworkshops gaan we aan de slag met de werkende principes van systemisch werken. Tijdens het seminar presenteren wij ook ons boek (herziene druk met nog meer informatie) over systemisch werken in de praktijk. Alle deelnemers ontvangen dit boek.

Wij hopen uiteraard dat je in de gelegenheid bent om bij het seminar aanwezig te zijn.

Datum: Najaar 2018
Locatie: Soesterweg 310 D in Amersfoort (kantoor Lysias)
Tijd: 13.00–13.45 Inloop (inclusief lunch)
14.00 Start programma
17.00 Afsluiting, aansluitend een borrel
Kosten: € 95,–

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Charlotte van Vught, via charlottevanvught@lysiasgroup.com of 06-25176684.

Wij kijken ernaar om je in het najaar te mogen ontmoeten.

Het programma en de sprekers maken we binnenkort bekend. 

Aanmelden kan hier:

Schrijf je nu in voor 'Seminar 2018'

Seminar 2018


Prijs: € 95,00
[shop_form product=1337 title=""]

 

Inloop: 13.00-13.45

Lysias Consulting Group (Kantoor)
Soesterweg 310-D
3812 BH Amersfoort
T. +31 (0)33 - 4647070
E. info@lysiasgroup.com

Start programma: 14.00

Rail Center
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort
T. +31 (0) 33-4674727
E. info@railcenter.nl

De twee locaties liggen op loopafstand van elkaar (1 minuut lopen).